المقادير 5 كوب دقيق او1كيلو دقيق
2 كوب سمن
3 معلقه صغيره خميرة
نصف كوب مياه دافي ( ربع مع الخميره والربع التاني مع العجينه )
نصف معلقه صغيره سكر
الطريقة :1- ناخذ 3 ملاعق خميره وندعكها مع نصف معلقه السكر وربع كوب المياه الدافي ونتركها حتى نجهز الدقيق .
2- نقدح السمن على النار
3- نحضر طبق ونضع فيه الدقيق ونضع عليه السمن مع التقليب بمعلقه خشبيه حتى يبرد ونبدأ نبس فيه بايدينا ثم نضع ربع كوب المياه ونبسه جيدا ثم نضع الخميره ونلم العجينه ونتركها 10 دقائق حتى ترتاح العجينه
4- نقرصه صغير ونحضر المنقاش ( اللي على شكل شوكه ) وننقش بيه لان بتكون العجينه طريه لا ينفع نضعها في قالب . نتركه حتى يخمر ممكن 2 ساعه او 3 مفيش مشكله .ونسخن البوتجاز وندخله في الفرن
بالهنا والشفا